HOLOMEGA Longlife 50 caps
- Disponibilitate: În stoc
- Marca: EQUISALUD SLU
- Cod produs: P12521
Descoperă gama noastră de produse bio și naturiste de calitate superioară. Suplimente, ceaiuri, cosmetice naturale și alimente sănătoase pentru un stil de viață echilibrat.
Descoperă gama noastră de produse bio și naturiste de calitate superioară. Suplimente, ceaiuri, cosmetice naturale și alimente sănătoase pentru un stil de viață echilibrat.
Transport de la 24 lei sau ridicare gratuită din farmaciile doctorthomas.
HOLOMEGA LONGLIFE
Activitate antioxidanta si antiimbatranire. Compus din diversi antioxidanti cu actiuni specifice de stimulare a noii generatii de mitocondrii, alungirea telomerilor cromozomi, stimularea celulelor stem si beneficiile restrictiei calorice. Ei sunt cei mai importanti 4 piloni pentru a prelungi viata.
Ceai verde (Camellia sinensis)
Ceaiul verde contine polifenoli, printre care se remarca galatul de epigalocatechina, care are capacitatea de a prelungi telomerii la om. Un studiu destul de amplu (2.000 de persoane cu varsta peste 65 de ani) de la Universitatea din Hong Kong a aratat ca acestia au cauzat intinderea telomerilor (cu 46% mai mult) echivalent cu inca 5 ani de viata.
Astragalus (Astragalus membranaceus)
Astragalus, o planta chinezeasca folosita de mii de ani, are nenumarate proprietati, fiind una dintre cele mai interesante plante din farmacopeea mondiala a plantelor. Creste numarul de celule stem din maduva osoasa si tesutul limfatic si sprijina dezvoltarea lor in celule imunitare active; reactiveaza celulele imune in repaus; produce imunoglobuline; stimuleaza macrofagele; activeaza celulele ucigase naturale (Natural Killer) si limfocitele T; induce productia endogena de interferon si potenteaza actiunile acestuia in infectiile virale; creste rezistenta la efectele imunosupresoare ale medicamentelor pentru chimioterapie si, in cele din urma, stimuleaza productia de interleukina-6. Are proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antifibrotice, neuroprotectoare si cardioprotectoare, deoarece inhiba formarea lipidelor oxidate in miocard, creste vasodilatatia, scade coagularea sangelui si are efecte cardiotonice si benefice asupra anginei pectorale.
In plus, nu au fost raportate efecte secundare in toate studiile care au fost efectuate pe oameni.
Mai ales, studiile recente cu aceasta planta si extractele sale, s-a vazut ca este capabila sa actioneze asupra activarii telomerazei in keratinocite, fibroblaste si celule imune din cultura. S-a dovedit ca nu numai ca intinde telomerii, ci si ii impiedica sa se scurteze dincolo de pragul critic la care incep efectele senescentei.
Iarba grasa (Portulaca oleracea)
Extractul de iarba grasa, o planta foarte abundenta in unele livezi cu proprietati de supravietuire neobisnuite, a facut obiectul unui studiu pe soareci. Rezultatele au aratat diferite efecte benefice ale extractului de iarba grasa asupra soarecilor: o mai buna invatare si memorare, efecte neuroprotectoare, o crestere a nivelului de SOD si, mai ales, o crestere a activitatii telomerazei si a telomerilor celulelor cerebrale, cu peste 27% mai mare decat la soarecii martor. in acest studiu, administrarea in vivo de iarba grasa a aratat o incetinire cu 24-57% a scurtarii telomerilor dupa doar doua saptamani de suplimentare.
Vitamina C
In ultimii ani, a fost descoperita posibilitatea reprogramarii celulelor adulte in celule stem pluripotente. O echipa de cercetatori chinezi a demonstrat recent ca, in timpul acestei reprogramari, se produc cantitati semnificative de radicali liberi, care ar putea explica lipsa de eficacitate a acestui proces de reprogramare. Ei au aratat, de asemenea, ca adaugarea de vitamina C imbunatateste productia de celule stem complet reprogramate si au descoperit ca alti antioxidanti nu au avut acelasi efect. Se pare ca vitamina C actioneaza prin accelerarea modificarilor in expresia genelor, ceea ce promoveaza o tranzitie mai eficienta catre o stare complet reprogramata.
PQQ (pirolochinolina chinona)
Mitocondriile celulei reprezinta adevaratele puteri ale organismului uman, desi o parte de energie poate proveni si din alte mecanisme fiziologice. Se stie ca odata cu varsta, numarul mitocondriilor scade treptat, precum si eficienta energetica a acestora. Prin urmare, da nastere unui deficit energetic care se transpune in diverse boli degenerative. Se poate spune ca longevitatea mitocondriala este echivalenta cu longevitatea vitala. Profesorul Bruce Ames de la Universitatea din Berkeley California, a demonstrat deja ca acidul R-lipoic optimizeaza functionarea mitocondriilor si incetineste procesul de imbatranire. Apoi s-a vazut ca resveratrolul si coenzima Q10 sunt, de asemenea, importante pentru a realiza acest lucru.
Dar exista o noua descoperire foarte importanta, care este PQQ, deoarece s-a vazut ca este capabila sa activeze gene legate de reproducerea, protectia si repararea mitocondriilor. PQQ este omniprezenta in toate plantele si in lumea naturala, este un factor de crestere al plantelor, bacteriilor si organismelor superioare. Nu este sintetizata de organismul uman.
Atunci cand animalele sunt lipsite de PQQ in dieta lor, ele prezinta intarziere de crestere, imunitate deficitara, capacitate de reproducere afectata, mitocondrii scazute in tesuturile lor, rata redusa de conceptie, numar redus de descendenti si rate de supravietuire la animalele tinere. Reintroducerea PQQ in dieta inverseaza aceste efecte, restabileste fiziologia normala si creste simultan numarul de mitocondrii, precum si eficienta energetica a acestora. In 2010, in California, s-a descoperit ca nu numai ca servea la repararea mitocondriilor, dar era capabila sa creeze noi mitocondrii.
Mitocondriile sunt foarte vulnerabile la deteriorarea oxidativa. Prima cauza a disfunctiei mitocondriale este stresul oxidativ. PQQ are o stabilitate surprinzatoare, fiind deci un antioxidant puternic, cu mult superior antioxidantilor clasici in protejarea ADN-ului mitocondrial. Se spune ca este intre 30 si 5.000 de ori mai puternic decat majoritatea antioxidantilor obisnuiti, precum vitamina C. Prin transferul unui numar mare de electroni, neutralizeaza principalii radicali liberi care impiedica buna functionare a mitocondriilor, fara a suferi degradare moleculara. In plus, este deosebit de eficienta in neutralizarea radicalului superoxid si a radicalului hidroxil. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca PQQ este eficienta in mod optim in combaterea bolilor degenerative legate de varsta si a scaderii energiei in cele mai importante doua organe ale corpului: creierul si inima.
Protejeaza remarcabil celulele creierului impotriva leziunilor oxidative dupa debutul ischemiei, inflamatiei si leziunilor oxidative. PQQ imbunatateste rezultatele testelor de memorie si interactioneaza pozitiv cu sistemele de neurotransmitatori din creier. In plus, protejeaza impotriva neurotoxicitatii cauzate de toxine, inclusiv de mercur. Potrivit anumitor studii, PQQ previne dezvoltarea unei proteine (alfa-sinucleina) asociata cu boala Parkinson si, de asemenea, protejeaza celulele nervoase de deteriorarea oxidativa de la proteina beta-amiloid asociata cu boala Alzheimer. Un studiu realizat in 2010 a aratat ca PQQ ar putea preveni formarea structurilor moleculare beta-amiloide.
Acid R-lipoic
Acidul alfa-lipoic este produs in cantitati foarte mici in organism. Se gaseste in alimentele care contin mitocondrii, cum ar fi carnea rosie. Este numit antioxidant universal deoarece, spre deosebire de alti antioxidanti, traverseaza membranele celulare si isi exercita actiunea antioxidanta simultan in partile bogate in lipide si apa ale corpului, inclusiv creierul. Acidul R-alfa-lipoic este forma biologic activa a acidului alfa-lipoic, sintetizata in mod natural de catre organism. Este principalul antioxidant mitocondrial. Au fost observate imbunatatiri ale memoriei, modificari pozitive in pierderea auzului legata de varsta si o scadere a daunelor oxidative.
In plus, acidul alfa-lipoic ajuta la protejarea mitocondriilor impotriva deteriorarii structurale legate de varsta, care este probabil sa interfereze cu functia lor optima.
Coenzima Q10
Coenzima Q10 are o actiune vitalizanta deoarece este necesara pentru producerea de energie in celula, favorizand functia muschilor si a inimii.
Poate ajuta in tulburarile musculare, cum ar fi distrofia musculara sau sindromul de oboseala cronica. Pentru a ajuta la tolerarea mai buna a exercitiilor fizice si la cresterea performantei, in migrene. Antioxidant si stimulent al sistemului imunitar. Tulburari cardiace si hipertensiune arteriala.
S-a ales utilizarea acestei forme de prezentare a coenzimei Q10, deoarece este foarte biodisponibila, fiind intr-o forma organica, legata de structuri moleculare tipice drojdiilor, mai recunoscute de organismul uman. Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor care este prezenta in intregul corp, dar mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Se consuma in cantitati mici in carne si fructe de mare. Coenzima Q10 este necesara pentru ceva la fel de important ca producerea de energie in toate celulele din grasime, in special in inima. In plus, este un puternic antioxidant si un stimulator al sistemului imunitar, imbunatateste performanta fizica.
Coenzima Q10 a devenit un supliment alimentar foarte comun din diverse motive, deoarece creste vitalitatea, energia si sprijina functia musculara si cardiaca. Persoanele cu cel mai mare risc de a avea niveluri mai scazute de coenzima Q10 sunt cele cu anumite afectiuni, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva, hipertensiune arteriala, boala parodontala, boala Parkinson, unele boli musculare si HIV. Si, de asemenea, persoanele care iau in mod regulat statine.
Coenzima Q10 mareste utilizarea oxigenului de catre organismul nostru, favorizand toate tipurile de exercitii fizice aerobe, favorizeaza scaderea in greutate prin stimularea metabolismului organismului. imbunatateste semnificativ functia imunitara, crescand capacitatea sistemului imunitar. Imbunatateste simptomele la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva si insuficienta cardiaca. De asemenea, este folosit pentru diabet, boli ale gingiilor (fie administrate pe cale orala, fie aplicate direct pe gingii), boala Huntington, boala Parkinson, distrofia musculara, pentru cresterea tolerantei la efort, pentru sindromul de oboseala cronica (SFC) si pentru boala Lyme.
Are proprietati anti-imbatranire datorita activitatii sale antioxidante. Promoveaza fertilitatea masculina. imbunatateste activitatea vitaminelor precum vitamina C si E. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Previne migrenele la adulti.
Unirea PQQ si Co Q10 produce un sinergism in actiunile ambelor substante care a fost studiat in diferite studii.
Restrictia calorica
Se stie de ani de zile cu certitudine ca restrictia calorica fara malnutritie prelungeste viata intre 20% si 30% la majoritatea mamiferelor (Roy Walford). De asemenea si la oamenii. Este cel mai validat mod stiintific de a prelungi viata. La sobolani, s-a constatat ca o scadere cu 30% a aportului caloric duce la o crestere cu 30% a longevitatii. In plus, restrictia calorica protejeaza impotriva bolilor legate de imbatranire. S-a verificat ca prin reducerea consumului de calorii se produce o modificare benefica a expresiei genelor implicate. RC intarzie aparitia bolilor degenerative, imbunatateste biomarkerii imbatranirii, creste sensibilitatea la insulina, protejeaza si duce la sanatatea inimii si la o buna functie cognitiva.
Mancatul mai mult decat are nevoie organismul poate umple sangele cu trigliceride, zahar, homocisteina si substante proinflamatorii, ceea ce duce la procese de imbatranire accelerata si deteriorarea mai multor biomarkeri ai sanatatii. Exista o familie de gene numite sirtuine, care sunt activate de RC, ceea ce presupune cresterea sensibilitatii la insulina, mai multa lipoliza, scaderea inflamatiei, prevenirea bolilor degenerative si a carcinogenezei.
Intelegerea mecanismelor aflate in joc in timpul restrictiei calorice a permis izolarea substantelor naturale sau sintetice care reproduc efectele benefice ale restrictiei calorice. Asa ca o echipa de la Harvard, intrigata de efectele benefice ale restrictiei calorice, a inceput sa investigheze alte mijloace de modulare a activitatii sirtuinei fara a recurge la un aport alimentar redus. Dupa un proces initial de cercetare, oamenii de stiinta au descoperit ca diversi metaboliti extrasi din plante au actionat ca componente de activare a sirtuinei. Unul dintre cele mai importante este resveratrolul.
Resveratrol
Resveratrolul este un stilben din familia fitoalexinelor, un compus polifenolic.
Este un puternic antioxidant si anti-imbatranire. Foarte abundent in struguri si, prin urmare, in vin rosu. Aportul resveratrolului duce, fara indoiala, la sanatatea cardiovasculara, protejeaza creierul de stresul oxidativ si, prin urmare, de majoritatea bolilor neurodegenerative. Se stie ca inhiba eicosanoidele (prostaglandine, tromboxani si leucotriene) direct legate de agregarea trombocitelor si inflamatia. Este cunoscuta si implicarea sa in stimularea prostaciclinei sintetazei, o enzima care stimuleaza productia de prostaciclina, care previne formarea cheagurilor. Aceasta enzima este sensibila la oxidarea de catre peroxizi.
Concureaza cu Co Q10 si scade lantul oxidativ complex III, locul de producere a speciilor reactive de oxigen. Distruge radicalii superoxid care se formeaza in mitocondrii. Inhiba peroxidarea lipidelor cauzata de produsii reactiei Fenton in timpul producerii de energie.
In cele din urma, resveratrolul restabileste nivelurile satisfacatoare de oxid nitric, care este de o importanta capitala pentru buna functionare a sistemului cardiovascular. Nu produce relaxarea arterelor, ceea ce permite trecerea fluxului sanguin. in plus, o dieta prea bogata in grasimi rele reduce cantitatile de oxid nitric cu o treime.
Resveratrolul este prima substanta naturala capabila sa opreasca diferitele etape ale dezvoltarii tuturor tipurilor de neoplazii, adica initierea, progresia si raspandirea.
Activitatea antiinflamatoare a resveratrolului la toate nivelurile este foarte bine demonstrata, in special efectul acesteia asupra afectiunilor neurologice. Resveratrolul inhiba eliberarea de citokine inflamatorii si este un tratament eficient in sindroamele respiratorii obstructive.
Ca un mare antioxidant, resveratrolul protejeaza creierul de atacurile radicale.
Legat de patologii foarte specifice:
Cercetatorii Biomol Research Laboratories si Harvard Medical School au demonstrat recent ca resveratrolul a activat o „gena a longevitatii” in drojdie, crescand durata de viata a drojdiei cu 80%. Cresterea longevitatii s-a datorat mimarii efectelor restrictiei calorice.
Restrictia calorica sustine functia celulara sanatoasa prin mai multe cai fiziologice, inclusiv:
Resveratrolul imita nu numai toate aceste efecte, ci si:
Experimentele complementare cu cele din drojdie, efectuate pe celule umane, au aratat ca resveratrolul a activat o cale similara ceruta de o sirtuina umana, SIRT1. Acest lucru a garantat supravietuirea a 30% din celulele umane iradiate cu gama, comparativ cu 10% pentru celulele netratate cu resveratrol.
Se stie ca ceea ce este responsabil pentru activarea celebrei gene a longevitatii este nu atat potentialul antioxidant al resveratrolului, cat structura sa chimica. De fapt, functioneaza prin accelerarea vitezei reactiei cunoscute sub numele de „dezacetilare”. Activarea unei anumite gene depinde de aceasta reactie. Resveratrolul ar actiona astfel prin controlul dezacetilarii care, prin activarea genei longevitatii, creste durata de viata a celulei sau a organismului. Persoana imbatraneste si moare deoarece celulele senescente isi pierd capacitatea de a replica perfect ADN-ul in fiecare celula noua. De atunci, ADN-ul face din ce in ce mai multe greseli. Mici bucati de ADN devin active si se reproduc, impiedicand celula sa functioneze normal. Principalul interes anti-imbatranire al resveratrolului este ca prin stimularea genei longevitatii reduce frecventa acestei dispersii ADN in segmente mici cu exact 60%.
Gymnema (Gymnema sylvestre)
Gymnema este bine cunoscuta in medicina populara indiana pentru multiplele sale aplicatii medicale: o folosesc pentru a trata problemele stomacale, constipatia, dispepsia, edemul, oliguria, oftalmita, angina pectorala, retentia urinara sau ca stimulent si energizant. Este, de asemenea, un tratament clasic pentru durerile de gat si durerile de ochi. Proprietatile sale hipoglicemiante erau deja cunoscute din secolul al VI-lea i.Hr.
Numele popular „gurma” provine din hindi care inseamna „distrugator de zahar” datorita proprietatii curioase a plantei de a suprima senzatia de gust dulce. Pe de alta parte, termenul sanscrit „meshasringi” inseamna „corn de miel”.
Se folosesc in principal frunzele acestei plante, care sunt bogate in diverse principii active, evidentiind saponinele triterpenice de diferite compozitii, clasificate ca acizi gimnemici. Fitosterolii, alcaloizii, diversi acizi organici, betaina etc., insotesc aceste componente principale.
Studiile in vivo au aratat ca, la pacientii cu diabet zaharat de tip II, stimuleaza secretia de insulina din insulele Langerhans. In plus, produce o crestere a numarului de celule beta din insulele pancreatice Langerhans, obtinandu-se o crestere a nivelului de insulina. Experimentele in vitro au aratat ca efectul stimulator al gymnemei asupra eliberarii insulinei se datoreaza mai mult permeabilitatii crescute a celulelor beta pancreatice decat stimularii exocitozei insulinei. Studiile clinice la pacientii cu diabet zaharat de tip II, tratati cu agenti hipoglicemici orali conventionali, au demonstrat ca suplimentarea cu extract de gymnema a produs o scadere semnificativa a glicemiei si a hemoglobinei glicozilate, permitand reducerea dozei de antidiabetice orale.
Extractele alcoolice din frunzele de gymnema au, de asemenea, o actiune hepatoprotectoare impotriva daunelor induse de CCL4.
Extractele din frunze scad trigliceridele, colesterolul total, VLDL si LDL la animalele de experiment in mod similar cu clofibratul.
In Medicina Ayurvedica, gymnemei („meshashringi”) i se atribuie o actiune astringenta, stomachica, tonifica, hipoglicemianta si racoritoare.
Activitatea saponinei gimnemagenol impotriva Leishmania major a fost demonstrata recent.
Este folosita in medicina Ayurveda in principal pentru a combate diabetul si hiperactivitatea. De asemenea, este considerata un hepatoprotector. In plus, este folosita in cazuri de alergii, anemie, colesterol, indigestie si probleme gastrice. Este o planta cu proprietati diuretice moderate. Activeaza circulatia centrala si/sau periferica. Pe de alta parte, ajuta la pierderea in greutate producand o scadere a apetitului. Toate piesele sunt folosite pentru tratamentul reumatismului si hemoroizilor. In trecut, era folosita si pentru a trata muscaturile de sarpe, raceala, durerile de stomac, retentia de lichide si bolile hepatice.
Din actiunile acestei plante se poate deduce ca actioneaza prin reglarea metabolismului, detoxifiere, actiune energetica, circulatorie, neuroprotectoare etc. Adica o gama larga de actiuni legate de actiunea sa antioxidanta. Folosirea sa in diabet si ca agent de slabire fac din aceasta planta un bun imitator al restrictiei calorice si, prin urmare, un remediu natural care trebuie considerat ca un excelent prelungitor al vietii.
Busuioc mic (Ocimum tenuiflorum)
Busuiocul indian nu este orice planta. Este considerata in India drept „regina plantelor” sau „incomparabila” sau „medicamentul mama a naturii” sau, de asemenea, „manifestarea lui Dumnezeu in regnul plantelor”. Originea sa este situata in centrul Indiei. Astfel de denumiri si numeroasele referinte bibliografice, precum si multe studii stiintifice, sugereaza ca este o planta neobisnuita, cu o gama larga de actiuni care sunt capabile sa imbunatateasca organismul in general. Astazi se stie ca are actiuni la fel de diverse ca acestea: antioxidante, adaptogene, antistres, hepatoprotectoare, tonifiante ale circulatiei, hipolipemiante, antidiabetice, antibacteriene, antivirale, antifungice, antiprotozoare, antihelmintice, radioprotectoare, detoxifiante, modulante ale sistemului imunitar. , anxiolitic, antidepresiv, inotrop, antiastmatic, antiinflamator si altele.
Este o planta folosita pentru refacerea organismului in general. Pentru caile respiratorii si astm, ca antioxidant, deoarece stimuleaza glutationul, catalaza si superoxid dismutaza, prima bariera de aparare antistres, prevenind deteriorarea oxidativa, cu consecinte la toate nivelurile.
Prin urmare, este o planta care echilibreaza homeostazia generala a organismului, atat stresul fizic, chimic, metabolic cat si psihologic. Creste longevitatea si bunastarea si tonifica corpul, mintea si spiritul. Aceasta planta actioneaza prin alungirea telomerilor sau prevenirea scurtarii acestora, asupra restrictiei calorice beneficiind intreg metabolismul si are probabil o actiune la nivelul celulelor stem.
Ingrediente
| Ingrediente per capsula | mg/capsula |
| Extract de Ceai verde (Camellia sinensis (L.) Kuntze) | 100 mg |
| Extract de Astragalus (Astragalus membranaceus Moench.) | 100 mg |
| Extract de Gymnema (Gymnema sylvestre (Retz.) R.Br.) | 100 mg |
| Extract Busuioc mic (Ocimum tenuiflorum L.) | 100 mg |
| Extract de Iarbă grasă (Portulaca oleracea L.) | 50 mg |
| Resveratrol (Polygonum cuspidatum) | 50 mg |
| Acid lipoic | 50 mg |
| Ascorbat de calciu (Vitamina C) | 50 mg (41,3 mg Vitamina C, 51,5%VNR) |
| Complex de coenzima Q10 cu gama-ciclodextrina | 25 mg (5 mg CoQ10) |
| PQQ (sare disodica de pirolochinolina chinona) | 10 mg |
Capsula: pullulan - polizaharida de origine vegetala.
*Nu contine gluten, amidon, organisme modificate genetic sau coloranti.
**Potrivit pentru vegetarieni, diabetici si pacienti cu diete restrictive.
Mod de administrare
2 capsule pe zi, una dimineata ai una seara, inainte de masa sau conform instructiunilor unui specialist. Nu luati mai mult de doua capsule pe zi.
Prezentare
50 de capsule vegetale.
Atentionari
Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
Nu trebuie consumat de copii cu varsta sub 18 ani.
A nu se administra in timpul sarcinii sau alaptarii.
Consultati medicul sau farmacistul in cazul tratamentului concomitent pentru diabet.
In cazuri rare, acidul lipoic poate provoca hipoglicemie.
Nu utilizati o perioada lunga de timp fara sfatul unui specialist.
Nu trebuie consumata o contitate zilnica de 800 mg sau mai mult de 3-galat de epigalocatechine.
Nu consumati daca alte produse care contin ceai verde sunt deja consumate in aceeasi zi.
A nu se consuma de catre persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Pastrati recipientul bine inchis. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat, ferit de lumina soarelui si caldura.