HOLOMEGA FERRO PLUS
Fier si alti nutrienti legati de fiziologia si absorbtia fierului.
Aport de fier in forma sa cea mai biodisponibila si lipsita de efecte nocive, cum ar fi scaunele negre sau diareea. Ca bisglicinat, fierul traverseaza fara dificultati bariera intestinala si poate fi folosit intr-un procent ridicat.
Complex bioactiv capabil sa restaureze cat mai curand posibil deficitele de fier din organism.
Aportul de fier este util in urmatoarele cazuri:
- Anemia cauzata de o boala cronica. Multe boli, cum ar fi tumorile, problemele renale sau problemele cardiace, care pot provoca anemie.
- Deficit de fier. Eficient pentru tratamentul si prevenirea anemiei cu deficit de fier.
- Probleme de invatare. Administrarea de fier poate imbunatati gandirea, invatarea si memoria la copiii cu niveluri scazute de fier.
- Tuse cauzata de inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA). Medicamentele utilizate pentru hipertensiune arteriala numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA) pot provoca uneori tuse ca efect secundar.
- Insuficienta cardiaca. Pana la 20% dintre persoanele cu insuficienta cardiaca au, de asemenea, niveluri scazute de fier in sange.
- Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD). Cercetarile in curs de dezvoltare arata ca administrarea de fier amelioreaza unele dintre problemele tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) la copiii cu deficit de fier dupa 1 pana la 3 luni de tratament.
- Oboseala. Suplimentele de fier pot ajuta in oboseala inexplicabila la femeile care nu au anemie.
- Imbunatatirea performantei sportive.
- Afte
- Boala Crohn
- Depresie
- Infertilitate feminina
- Sangerari menstruale abundente
- Sindromul picioarelor obosite
Complex de B-uri asimilat in drojdie
Se asigura intregul grup B, inclusiv vitamina B12 sau acid folic, pentru a completa deficitul cu aceste vitamine in diverse tipuri de anemie, unde este necesara administrarea lor. Pentru o absorbtie si biodisponibilitate optima, aceste vitamine sunt incluse sub forma de vitamine asimilate in drojdie, care, dupa cum se stie deja, mareste considerabil absorbtia. Vitaminele B6 si B12 imbunatatesc absorbtia acidului folic. Vitamina B12 este implicata in formarea globulelor rosii.
Sfecla (Beta vulgaris) si Spanac (Spinacia oleracea)
Ele furnizeaza fier organic.
Acid citric
Acest acid ajuta la cresterea absorbtiei fierului, desi nu va afecta bisglicinatul in mare masura, va afecta fierul din alimente.
Vitamina C si Complex de bioflavonoide din citrice
Printre activatorii de absorbtie se numara substante precum acidul L-ascorbic si bioflavonoidele, care produc nu numai reducerea fierului la forma sa feroasa, ci si chelarea acestuia, mentinand astfel fierul solubil si disponibil biologic pentru a fi absorbit.
Carnea produce, de asemenea, o crestere a absorbtiei fierului, dar mecanismul prin care se produce acest lucru nu a fost inca clar stabilit. Cu toate acestea, exista dovezi experimentale care sugereaza ca compozitia de aminoacizi a proteinelor constitutive ale carnii ar fi un factor determinant, atribuind acest efect cisteinei si altor aminoacizi cu sulf, precum si peptidelor care le contin.
Deoarece fierul se afla sub forma de bisglicinat, influenta vitaminei C si a bioflavonoidelor nu este foarte semnificativa, acestea fiind insa incluse deoarece ajuta la absorbtia fierului din alimente.
L-cisteina
Protejeaza mucoasa gastrica si elimina mucusul, ajutand la mentinerea sanatatii si favorizeaza absorbtia nutrientilor. Pe de alta parte, se stie ca acest aminoacid ajuta la absorbtia fierului, in special.
Bisglicinat de fier
Bisglicinatul de fier este rezultatul unirii fierului metalic cu doua molecule de aminoacizi formand un complex, de greutate moleculara mica, legat prin legaturi covalente si ionice. Aceasta greutate moleculara mica inseamna ca traverseaza cu usurinta barierele mucoasei intestinale (jejun). In aceasta forma are avantajul de a nu fi atacat de precipitarea unor anioni precum fosfatii, fitatii sau oxalatii, care ar putea forma complexe cu ionii de fier si pot impiedica absorbtia. Absorbtia nu este influentata de excesul de grasimi din alimentatie sau de interactiunile care ar putea aparea cu alte minerale precum calciul, cobaltul, fosforul, zincul, manganul sau cuprul, concurenti ai fierului. Complexul este neutru din punct de vedere electric, neionizant, mai putin reactiv si foarte metabolizabil de catre organism. Pentru absorbtia sa nu este necesara ionizarea, nu depinde de pH, nu exista reactii chimice in intestin, nu este influentata de hidroliza acidului gastric sau reactioneaza cu enzimele intestinale.
Este absorbit in membrana intestinala prin transport activ. Efectele secundare in administrarea acestei forme de fier sunt minime si interactiunile cu medicamentele sau alimentele practic dispar.
Beta-caroten
Studii recente arata ca beta-carotenii si vitamina A cresc biodisponibilitatea fierului non-hem prezent in cereale, formand complexe solubile cu ionii ferici, care impiedica efectul inhibitor al polifenolilor si partial pe cel al fitatilor. Trebuie spus ca nu afecteaza forma „bisglicinat”, dar afecteaza fierul pe care il absorbim din alimente.
Piper negru (Piper nigrum)
Este inclus pentru a promova absorbtia nutrientilor din formula.
Ingrediente (per capsula)
| Ingrediente per capsula |
mg/capsula |
mg/ 2 capsule |
| Complex de vitamine cu drojdie de bere |
100 mg |
200 mg |
|
Vitamina B1
|
0,51 mg (46,35%VNR) |
1,02 mg (92,7%VNR) |
|
Vitamina B2
|
0,615 mg (43,95%VNR) |
1,23 mg (87,9%VNR) |
|
Niacina
|
6,915 mg NE (43,2%VNR) |
13,83 mg NE (86,4%VNR) |
|
Vitamina B5
|
2,6 mg (43,35%VNR) |
5,2 mg (86,7%VNR) |
|
Vitamina B6
|
0,67 mg (47,85%VNR) |
1,34 mg (95,7%VNR) |
|
Acid folic
|
97,4 µg (48,7%VNR) |
194,8 µg (97,4%VNR) |
|
Vitamina B8
|
23,4 µg (46,8%VNR) |
46,8 µg (93,6%VNR) |
|
Vitamina B12
|
1,1 µg (44%VNR) |
2,2 µg (88%VNR) |
| Extract de Spanac (Spinacia oleracea L.) |
75 mg |
150 mg |
| Extract de Sfecla (Beta vulgaris L.) |
75 mg |
150 mg |
| Complex de bioflavonoide din citrice (>50% flavonoide totale precum hesperidina) |
50 mg |
100 mg |
| L-cisteina |
50 mg |
100 mg |
| Vitamina C |
45 mg (37,115 mg, 46,4%VNR) |
90 mg (74,23 mg, 92,8%VNR) |
| Ferrochel® (Bisglicinat feros chelat, ≥20% fier) |
35 mg (7 mg fier, 50%VNR) |
70 mg (14 mg fier, 100%VNR) |
| Beta-caroten (>10% vitamina A) |
2,4 mg (400 µg RE, 50%VNR) |
4,8 mg (800 µg RE, 100%VNR) |
| Extract de Piper negru (Piper nigrum L.) |
2 mg |
4 mg |
Mod de utilizare
2 capsule pe zi sau conform instructiunilor unui specialist.
Prezentare
50 de capsule vegetale.
Atentionari
Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A nu se consuma de copii sub 18 ani.
A nu se consuma de femeile insarcinate sau care alapteaza.
A nu se consuma de catre persoanele alergice la oricare dintre ingrediente.
Pastrati recipientul bine inchis. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat, ferit de lumina soarelui si caldura.