Meniu
Meniu
Cos cumparaturi

MICROBIOTA Butirato Triglicerido 30 capsule

MICROBIOTA Butirato Triglicerido 30 capsule
OTC
MICROBIOTA Butirato Triglicerido 30 capsule
  • Disponibilitate: În stoc
  • Marca: EQUISALUD
  • Cod produs: P4102795
162.00 Lei
preț cu TVA inclus
preț cu TVA inclus 133.88 Lei
Data expirării:
2050-01-01

Expediere rapida

Transport de la 24 lei sau ridicare gratuită din farmaciile doctorthomas.

Microbiota Butirato Triglicerido este un postbiotic care ajuta la corectarea permeabilitatii si inflamatiei peretelui intestinal.

De asemenea, contribuie la furnizarea de energie celulelor enterice ale corpului si poate corecta inflamatia si permeabilitatea peretelui mentionat. De asemenea, creste fractia de acizi grasi cu lant scurt. Are efect antiinflamator si regenerant asupra mucoasei intestinale si moduleaza sistemul imunitar. De asemenea, poate ajuta in afectiunile inflamatorii acute sau cronice ale intestinului, cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasa, sindromul colonului iritabil sau diareea, printre altele.

Microbiota Butirato Triglicerido este un supliment alimentar care ajuta la modularea sistemului imunitar. Acestea sunt beneficiile sale:

  • Promoveaza modularea sistemului imunitar.
  • Ajuta la intarirea peretelui intestinal si la corectarea permeabilitatii acestuia.
  • Ajuta la furnizarea de energie celulelor enterice si corecteaza inflamatia.
  • Colaboreaza in afectiuni inflamatorii acute sau cronice ale intestinului.
  • Sprijin ca antiinflamator si regenerator al mucoasei intestinale.

 

Acidul butiric

Acidul butiric, cunoscut si sub numele de acid butanoic, este un acid monocarboxilic saturat, cu lant deschis, care contine patru atomi de carbon.

Se gaseste in grasimi precum untul si concentratia sa creste atunci cand grasimea devine ranceda, ceea ce ii confera mirosul sau deosebit atunci cand este combinat cu alte elemente si formeaza butirina.

Este un acid cu o catena scurta produs de intestinul insusi din fermentatia, produsa de flora bacteriana intestinala, a amidonului cu lant lung si a fibrelor alimentare.

Asa cum am scris si mai sus, acidul butiric este un probiotic generat de microorganismele intestinale si reprezinta o mare sursa de energie pentru aceleasi microorganisme, precum si pentru alte functii metabolice. Produce modificari ale pH-ului intestinului, stimuland cresterea florei intestinale benefice si inhiband flora daunatoare. In plus, impreuna cu acidul lactic si acidul propionic formeaza un grup sinergic care este foarte benefic pentru sanatatea intestinala.

Creste absorbtia de sodiu si apa in colon si regleaza proliferarea celulelor endoteliale intestinale. De asemenea, este antiinflamator si imunoreglator si ajuta la repararea mucoasei deteriorate in cazurile de colita ulceroasa sau boala Crohn. Contribuie la integritatea peretelui intestinal si la functia acestuia, precum si ajuta la reglarea motilitatii intestinale in cazul sindromului de colon iritabil.

Prima data cand a fost observat acidul butiric a fost in 1814. Acest acid era in forma impura, iar cel care l-a descoperit a fost chimistul francez Michel Eugène Chevreul. In 1818, Chevreul a reusit sa il purifice si sa il filtreze. Cu toate acestea, exista dispute cu privire la prioritatea sa, deoarece chimistul francez, Henry Braconnot, investiga si compozitia untului. Acesta din urma, spre deosebire de Chevreul, si-a publicat constatarile.

 

Tributirina

Tributirina, cunoscuta si sub numele de butirina, este o triglicerida care se gaseste in mod natural in untura. Este un ester sau compus organic, format din acid butiric si glicerol. Este o grasime lichida cu gust amar si miros caracteristic de unt ranced. Cu toate acestea, printre utilizarile sale se remarca ca ingredient al margarinei.

 

Butirat de amil

Este un compus chimic organic care se intampla sa fie un ester al acidului butiric si al pentanolului. Printre intrebuintarile sale, se foloseste uneori ca aditiv in productia de tutun sau in anumite lichioruri datorita aromei sale caracteristice care aminteste de pere sau caise.

 

Butirat de etil

Cunoscut si sub denumirea de butanoat de etil sau eter butiric, este un ester cu formula chimica CH3CH2CH2COOCH2CH3. Este solubil in propilenglicol, ulei de parafina si kerosen. Are un miros fructat, asemanator ananasului si este un ingredient cheie folosit ca potentator de aroma in sucurile de portocale procesate.

 

Chimenul negru

Nigella sativa este o specie de planta erbacee cunoscuta si sub alte denumiri precum ajenuz, agenuz, abésoda sau arañuel. Apartine familiei ranunculaceae.

Este originar din Asia de Vest, in principal Irak si Turcia, desi a fost gasit naturalizat din Marea Mediterana pana in Asia Centrala si Pakistan.

Este o planta anuala a carei tulpina erecta, ramificata, de culoare verde-cenusiu poate atinge intre 30 si 60 de centimetri inaltime. Sepalele sale sunt mult mai mari si mai colorate decat petalele si au un ton de albastru pal. Fructul sau este o capsula, verde la inceput si, dupa maturare, devine maro cu numeroase seminte de culori intre gri inchis si negru. Nigellus sativa emana un miros aromat asemanator cu cel al nucsoarei.

Desi semintele de nigellus sativa au fost gasite in mai multe locuri din Egiptul antic, cum ar fi mormantul lui Tutankhamon, conform istoricilor Zohary si Hopf, dovezile arheologice ale cultivarii sale sunt rare.

Originar din Asia de Vest, se crede ca prima referire facuta la aceasta este in cartea lui Isaia din Vechiul Testament. In Isaia 28:25, 27, recolta de Nigella si grau este pusa in contrast, desi apare cu cuvantul ebraic ketsah care, conform Dictionarului Biblic al lui Easton, se refera la aceasta planta. Zohary si Hopf s-au referit la aceasta planta ca fiind un condiment traditional din Lumea Veche in perioada clasica. Semintele sale au fost folosite ca condiment alimentar.

In ceea ce priveste utilizarea in medicina traditionala, aceasta planta este mentionata sub denumirea de „git” in ordinul emis de Carol cel Mare, Capitulare de villis vel curtis imperii. In aceasta ordine, campurile au fost obligate sa creasca o serie de ierburi, inclusiv nigellus.

Desi romanii il foloseau in principal ca inlocuitor al ardeiului, iar in Germania este folosit ca si condiment pentru paini si prajituri, chimenul negru are multe proprietati interesante. In mod traditional, a fost folosit intr-o mare varietate de remedii, inclusiv pentru a trata icterul. Este considerat un bun sudorific si ajuta la eliminarea acidului uric. Chimenul negru are insa unele componente, precum melantina (glicozida sau saponina), care este toxica in doze mari, sau nigellina, care paralizeaza, asa ca trebuie sa fii atent la consumul lui si sa consulti mereu un specialist. Tocmai aceasta toxicitate poate provoca greata si varsaturi, motiv pentru care trebuie evitata in timpul sarcinii.

Bun detoxifiant de toxine si metale grele, precum si un detoxifiant intestinal. Este un regulator al metabolismului in general, al colesterolului, glucozei, acidului uric, sindromului metabolic si un stimulant interesant al creierului. Este considerat un suport benefic in caz de boli cardiovasculare si hipertensiune arteriala. De asemenea, actioneaza ca un modulator si corector al sistemului imunitar.

 

Ulei esential de chimen negru

In ceea ce priveste uleiul de chimen negru, acesta este extras din semintele plantei Nigella sativa. Acest ulei contine o cantitate mare de acizi grasi nesaturati si polinesaturati, in special omega-3 si omega-6, minerale, vitamine, aminoacizi, alcaloizi si uleiuri esentiale. Trebuie sa evidentiem continutul sau de timochinona, un puternic antiseptic, antihistaminic, antioxidant si antiinflamator.

 

Ingrediente 

Ingrediente per capsula mg/capsula
Butirat trigliceride 900 mg

Butirat

787 mg
Ulei de Chimen negru (Nigella sativa L.) 50 mg

Capsulele gastrointestinale DRcaps™ sunt folosite pentru a asigura o mai mare supravietuire a bacteriilor in timp ce acestea trec prin tractul gastrointestinal. Acestea au fost special concepute pentru a rezista la aciditatea gastrica si pentru a permite bacteriilor sa ajunga in intestinul subtire, unde probioticele au cel mai mare efect. Un studiu clinic cu capsule DRcaps™ a aratat ca dezintegrarea are loc la 52 de minute de la ingestie pana cand ajunge in intestinul subtire.

 

Mod de administrare

1 capsula pe zi sau conform recomandarii specialistului.

 

Prezentare

30 de capsule vegetale.

 

Atentionari

Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.

A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.

A nu se administra copiilor sub 9 ani.

A nu se administra in timpul sarcinii sau alaptarii.

A nu se consuma de catre persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.

Pastrati recipientul bine inchis. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat, ferit de lumina soarelui si caldura.

Fii primul care lasă o recenzie

Lasă o recenzie

Te rog să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a adauga un review